Združenje Cirkokrog tekom šolskega leta prireja številne redne delavnice za otroke in odrasle v Ljubljani. Vse redne delavnice so brezplačne, a zaželeno je, da se v primeru redne udeležbe včlanite v naše društvo in s tem podprete naše prostovoljno delo. Več o članarinah lahko preberete na dnu strani.

 

MLADI IN ODRASLI

Cirkuške srede, Telovadnica Pedagoške fakultete

Sreda, 17:00 – 20:00

Popotni namig: Če vstopiš skozi glavni vhod Pedagoške fakultete, izbereš prve stopnice na levi, ki vodijo v klet. Na koncu krožnega hodnika najdeš steklena vrata, ki vodijo do telovadnic. Na desno najdeš hodnik, preko zadnjih ali predzadnjih vrat vstopiš skozi garderobo, naprej v telovadnico številka 3. Čevlje in dežnike puščamo v garderobi.  

pedagoška-5636

pedagoška-1742

 

Cirkuške srede so čas za skupno druženje, izmenjavo nasvetov, trikov ter vajo. Dobrodošli so raznoliki cirkuški rekviziti in veščine, na voljo je kovček z rekviziti in blazine za vadbo partnerske akrobatike. Odprti vaji se lahko priključiš kadarkoli med letom, prideš le na eno srečanje ali vestno prihajaš vsak teden.
Odprte so za vse: mlade, odrasle, babice, strice, študentke, dijake, itd. Tudi otroci vseh starosti so dobrodošli. Starši so vabljeni, da skupaj z otroki odkrivajo cirkus in si delijo skupni čas ter doživetja. Cirkuške srede so prostor, kjer se vsi skupaj, ne glede na starost ali mladost, posvečamo cirkusu. Otroci imajo možnost se odmakniti v svoj cirkuški kotiček, kjer se učijo iz opazovanja in čudenja cirkuškemu dogajanju, predajajo lastni domišljiji in igri ter upoštevajo delov
ni prostor ostale skupine.
Občasno organiziramo cirkuške delavnice, prostovoljska srečanja, srečanja družinskega cirkusa in podobne skupinske aktivnosti. Če želite biti na tekočem o programu, se lahko naročite na našo obveščevalno listo: https://goo.gl/forms/BpW7AFL6PVmn4yRQ2 ali nam sledite na facebooku.

* VSTOP JE PROST IN UDELEŽBA BREZPLAČNA. Zaželeno pa je, da se v primeru redne udeležbe včlanite v naše društvo in s tem podprete naše prostovoljno delo.
Priporočena letna članarina je 15 eur. Glede na lastne zmožnosti in zadovoljstvo s programom pa lahko prispevate tudi več ali manj.

 

 

All welcome to CIRCUS WEDNESDAYS
in gym no. 3 on Faculty of Education (Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana)
Group activity: 17:00-18:00
Open practice: 18:00-20:00
Free of charge.
Come with or without circus skills!
In the group activity we will do different things: social games, physical preparations, workshops of different circus skills, … depends on Wednesdays!
For the first meeting 12.10. we will present you The choir of circus props that will Appear out of the Kuffer and will be with us @PeF the whole winter. Maybe we go and do some partner acro as well?!?
Children please bring parents with you. (!)

Cirko šola

Kdaj in kje?
Ob torkih med 16.30-18.00 v Aerobni telovadnici ŠD Tabor na ulici Tabor 13.
Komu je namenjeno?
Vsem mladim nadebudnežem starim med 7-15 let, ki se želijo naučiti veliko novih in raznolikih spretnosti.
Kaj bomo počeli?
Učili se bomo raznovrstnih cirkuških veščin, kot so lovljenje ravnotežja (hoja po vrvi, globusu, vožnja monocikla, …), manipulacija predmetov in žongliranje raznih vrst in talne ter skupinske akrobacije (človeške piramide, stoje na rokah, …). Hkrati pa bomo raziskovali našo kreativnost in domišljijo, preko klovnovskih in gledaliških iger in vse skupaj na koncu povezali v cirkuško predstavo.
Koliko pa stane?
Cena za en mesec Cirko šole stane 38€ na mesec.
Prijavite se lahko na dan obiska v pisarni ŠD tabor , ki je v pritličju na levo.

 

 

Članarina

 

Čeravno cirkus daje vtis brezskrbne spontanosti bivanja, se za kulisami Cirkokroga skriva nepregledna množica prostovoljcev, ki poganjajo njegova kolesja ter kopljejo rudo za ogrevanje prostorov. (anonimni cirkuški rudar)

 

Združenje Cirkokrog temelji na delovanju prostovoljcev ki skrbijo in prevzemajo odgovornost za:

  • izdelovanje koncepta,
  • priprava programa,
  • omogočanje prostorov za prosto vadbo in medvrstniško učenje cirkuških veščin,
  • izvajanje delavnic na tedenskih srečanjih,
  • izvajanje delavnic z različnimi populacijami (otroki in mladostniki, različnimi ranljivimi skupinami, v različni institucijah in organizacijah),
  • oblikovanje in izvajanje izobraževanj za študente in pedagoške delavce,
  • nabavo in skrb za cirkuške rekvizite.

Vse to terja čas in pogosto tudi finančna sredstva.

Za udeležence delavnic je zaželjeno, da se včlanijo v društvo in na ta način podprejo njegovo delovanje. Priporočena letna članarina je 15 eur. Glede na lastne zmožnosti in zadovoljstvo s programom pa lahko prispevate tudi več ali manj. Članarina je simbolična, vendar nam pomaga kriti tekoče stroške izvajanja programa.

Dodatna ugodnost, ki jo dobite s članstvom v našem društvu, pa je 10% popust na vse žonglerske rekvizite v trgovini TojeTo.

Včlanite se lahko na vseh naših delavnica ali nam članarino nakažete na naš tekoči račun: SI56 6100 0002 1923 123 odprt pri Delavski hranilnici, z namenom “ČLANARINA IME PRIIMEK”.


 

* Dobrodošli so tudi prostovoljni prispevki v viši ene škatle (domačih) napolitank oblitih s čokolado.