Združenje Cirkokrog tekom šolskega leta prireja številne redne delavnice za otroke in odrasle v Ljubljani. Vse redne delavnice so brezplačne, a zaželeno je, da se v primeru redne udeležbe včlanite v naše društvo in s tem podprete naše prostovoljno delo. Več o članarinah lahko preberete na dnu strani.

 

MLADI IN ODRASLI

Cirkuške srede, Telovadnica Pedagoške fakultete

Cirkuške srede se delijo na dva sklopa:

Cirkuška pripravljalnica, 18:00 – 19:00

Pričetek: 11.10.2017

pedagoška-5636

pedagoška-1742

Na cirkuški pripravljalnici se bomo skupaj ogreli z različnimi interaktivnimi, fizičnimi, žonglerskimi, akrobatskimi ali gledališkimi vajami in igrami. To bo služilo za skupno ogrevanje in pripravo na prosto vajo. Dobrodošli tako popolni začetniki kot izkušeni cirkusanti.

Pripravljalnico bo vsakič vodil drug mentor ali mentorica z različnimi vajami. Če želite slediti temi pripravljalnice, spremljajte tedenske objave na facebooku: Cirkokrog ali se pridružite mailing listi tako, da pustite svoj elektronski naslov v okvirčku, ki ga najdete na dnu strani.

Cirkuški pripravljalnici se lahko priključiš kadarkoli med letom, prideš le na eno ali vestno prihajaš vsak teden.

* Vstop je prost in udeležba brezplačna. Zaželeno pa je, da se v primeru redne udeležbe včlanite v naše društvo in s tem podprete naše prostovoljno delo. Več o simbolični članarini lahko preberete na dnu strani.

Odprta vaja, 19:00 – 21:30

Odprta vaja je čas za skupno druženje, izmenjavo nasvetov, trikov ter vajo. Dobrodošli so raznoliki cirkuški rekviziti in veščine, na voljo je kovček z rekviziti in blazine za vadbo partnerske akrobatike.

Odprti vaji se lahko priključiš kadarkoli med letom, prideš le na eno srečanje ali vestno prihajaš vsak teden.

* Vstop je prost in udeležba brezplačna. Zaželeno pa je, da se v primeru redne udeležbe včlanite v naše društvo in s tem podprete naše prostovoljno delo. Več o simbolični članarini lahko preberete na dnu strani.

Telovadnica Mladinskega doma Jarše

Nedelja, 18:00 – 20:00

Pričetek: Še ni znan

pedagoška-1160

pedagoška-1185

Telovadnica v Jaršah je prostor za lastno prosto vadbo in uresničevanje osebne cirkuške rasti.

Lahko se svobodno povežeš s tistimi, ki iščejo očesni stik, ter si izmenjuješ nove trike ter napotke ali svobodno neumorno vadiš sam s seboj pred steno.

Dobrodošle so vse cirkuške veščine. Na voljo bo slack line, ostale rekvizite pa prinesite s seboj.

 

OTROCI

Telovadnica Pedagoške fakultete

Sreda, 18:00 – 19:00

Pričetek: 11.10.2017

pedagoška-5626

pedagoška-4141

Otroci vseh starosti so vabljeni, da se po svojih zmožnostih pridružijo cirkuški pripravljalnici na cirkuških sredah. Starši so vabljeni, da skupaj z otroki odkrivajo cirkus in si delijo skupni čas ter doživetja.

Cirkuške srede so prostor, kjer se vsi skupaj, ne glede na starost ali mladost, posvečamo cirkusu.

Otroci imajo možnost se odmakniti v svoj cirkuški kotiček, kjer se učijo iz opazovanja in čudenja cirkuškemu dogajanju, predajajo lastni domišljiji in igri ter upoštevajo delovni prostor ostale skupine.

* Vstop je prost in udeležba brezplačna. Zaželeno pa je, da se v primeru redne udeležbe včlanite v naše društvo in s tem podprete naše prostovoljno delo. Več o simbolični članarini lahko preberete na dnu strani.

Članarina

 

Čeravno cirkus daje vtis brezskrbne spontanosti bivanja, se za kulisami Cirkokroga skriva nepregledna množica prostovoljcev, ki poganjajo njegova kolesja ter kopljejo rudo za ogrevanje prostorov. (anonimni cirkuški rudar)

 

Združenje Cirkokrog temelji na delovanju prostovoljcev ki skrbijo in prevzemajo odgovornost za:

  • izdelovanje koncepta,
  • priprava programa,
  • omogočanje prostorov za prosto vadbo in medvrstniško učenje cirkuških veščin,
  • izvajanje delavnic na tedenskih srečanjih,
  • izvajanje delavnic z različnimi populacijami (otroki in mladostniki, različnimi ranljivimi skupinami, v različni institucijah in organizacijah),
  • oblikovanje in izvajanje izobraževanj za študente in pedagoške delavce,
  • nabavo in skrb za cirkuške rekvizite.

Vse to terja čas in pogosto tudi finančna sredstva.

Za udeležence delavnic je zaželjeno, da se včlanijo v društvo in na ta način podprejo njegovo delovanje. Priporočena letna članarina je 15 eur. Glede na lastne zmožnosti in zadovoljstvo s programom pa lahko prispevate tudi več ali manj. Članarina je simbolična, vendar nam pomaga kriti tekoče stroške izvajanja programa.

Dodatna ugodnost, ki jo dobite s članstvom v našem društvu, pa je 10% popust na vse žonglerske rekvizite v trgovini TojeTo.

Včlanite se lahko na vseh naših delavnica ali nam članarino nakažete na naš tekoči račun: SI56 6000 0000 0394 958 odprt pri Hranilnici Lon, z namenom “ČLANARINA IME PRIIMEK”.


 

* Dobrodošli so tudi prostovoljni prispevki v viši ene škatle (domačih) napolitank oblitih s čokolado.