V združenju Cirkokrog redno prirejamo različne delavnice, na katerih učimo osnove žonglerskih veščin (žongliranje z žogicami, obroči in keglji, diabolo, poi, vrtenje kitajskih krožnikov…) in partnerskih akrobacij. Če želite tudi vi vključiti cirkuške aktivnosti v svoj program, nam sporočite vaše želje in gotovo bomo skupaj našli nekaj, kar vam bo ustrezalo.

Za vzgojitelje

Cirkus je odličen medij za delo z ljudi, saj v pravih rokah spodbuja pozitivno in netekmovalno skupinsko dinamiko, zvišuje samopodobo, razvija koordinacijo ter motoriko in kar je najpomembnejše – otroci ga obožujejo. Če ste vzgojitelj in si želite vključiti cirkus v vaše delo, vam lahko nudimo strokovno izobraževanje, ki pokriva tehnične aspekte, metode učenja in delo s skupinami.

Za različne skupine in organizacije

V združenju Cirkokrog delujemo po načelih socialnega vključevanja ranljivejših (marginaliziranih in depriviligiranih) skupin ljudi. Z različnimi delavnicami in projekti smo sodelovali in sodelujemo z azilnim domom v Ljubljani, različnimi vzgojnimi zavodi, mladinskimi domovi, prevzgojnim zavodom Radeče, romskimi skupnostmi, stanovanjsko ogroženimi družinami in posamezniki…

Delavnice prilagajamo skupini, sposobnostim in potrebam posameznikov. Z udeleženci stopimo na pot grajenja izkušenj medsebojnega sodelovanja, razvoja individualnih sposobnosti ter občutka lastne vrednosti. V okviru daljših projektov lahko z udeleženci ustvarimo tudi predstavo.

Za festivale

Želite popestriti svojo ponudbo aktivnosti med festivalom? V Cirkokrogu vam lahko ponudimo vrste žonglerskih in cirkuških delavnic za udeležence vseh starosti. Delavnice se lahko vodi z zaključeno skupino ali pa so odprte za vse prisotne, ki bi se želeli spoznati s cirkuškimi rekviziti.

Cena vseh naših delavnic in animacij je stvar individualnega dogovora in je odvisna od naročnika, želj in obsega.

Dostopni in naklonjeni smo tudi neprofitnim organizacijam in projektom, katerih delovanje temelji na prostovoljstvu in/ali so namenjene ranljivim skupinam. V takšnih primerih je možno sodelovanje tudi na prostovoljski osnovi in preko različnih oblik kompenzacije.