Cirkus je zelo privlačen in ustvarjalen medij, ki spodbuja sodelovanje, krepi medsebojno zaupanje, razvija koordinacijo in nudi obilico zabave. Skupek veščin, ki ga zajema ta medij je tako raznovrsten, da lahko v njem vsakdo najde področje, v katerem se bo razvijal.

V partnerskih akrobacijah bodo prišli na račun vsi tisti, ki želijo razvijati telo kot celostno izrazno sredstvo. Koordinacija, ravnotežje, fizična moč, raztegljivost in sodelovanje so lastnosti za uspešno izpeljavo likov.

Žongliranje je umetnost lovljenja in manipulacije objektov. Zahteva veliko mero osredotočenosti in vztrajnosti. Je prostor, kjer se kreativnost giba sreča z matematično bazo lika. Spodbuja spontan način učenja, kjer neposredno izkusiš učinke vaje.

Za tiste, ki jim je ples blizu se bodo našli v spin tehnikah, umetnosti vrtenja objektov. Sama tehnika in triki napeljujejo h kreativnemu gibu in eleganci. Enkrat, ko so osvojene osnove, nudi ta tehnika neštete možnosti kombinacij z gibanjem v prostoru. Razvija se koordinacija, umirjenost uma in prožnost.

Lepota cirkusa leži tudi v dejstvu, da lahko kategorije kombiniraš med seboj in si tako ustvariš svoj lasten stil; žongliranje s kontakt tehniko ter spin z akrobacijo sta le nekateri od možnosti, s katerima lahko popestriš svojo vadbo. Deluje kot magično potovanje, kjer vedno znova odkriješ nove forme in potenciale.

Cirkus kot medij pri delu z ljudmi spodbuja k aktivni participaciji udeleženih, saj se cirkuških spretnosti ni mogoče naučiti le z opazovanjem in tudi ustvarjanje cirkuške predstave je delo udeležencev samih. Želja po  učenju, pripravljenost deliti vsakomur svoje znanje in izkušnje, odprtost do drugačnosti in spoznavanje sebe in sveta skozi igro, so vrednote, ki jih doživiš pri druženju z žonglerji in obiskovanjem različnih žonglerskih konvencij. Cirkus te očara na prvi pogled, je dogodivščina prežeta z nepričakovanim in začinjena z vedno novimi spoznanji. Cirkus je avantura, ki traja celo življenje.