Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi.

Pot Cirkokroga se je začela, ko so se študentke socialne pedagogike spoznale z mladinskim cirkusom, ki ga v Evropi že več let priznavajo kot učinkovit medij dela z ljudmi. Po nekaj letih raziskovanja na lastno pest so leta 2005 ustanovile Združenje za cirkuško pedagogiko Cirkokrog. V okviru združenja razvijamo cirkuško pedagogiko kot obliko pedagoškega dela in neformalnega izobraževanja otrok, mladih in odraslih.

Tekom let so se druščini Cirkokroga priključili in jo soustvarjali raznoliki ljudje – žonglerji, akrobati in artisti iz Slovenije in drugih držav. Vezivo pa je bilo in še vedno je skupno razvijanje cirkuških veščin ter razvoj uporabe cirkusa kot medija pri delu z ljudmi.

Vsi prihajamo iz različnih vetrov, a vseh nas druži cirkus. Cirkus, ki nam vzbuja navdušenje, radovednost, fascinacijo in seveda kdaj tudi frustracijo. Cirkus, s svojo pestrostjo veščin, barv in oblik, kjer lahko sami sebe odkrivamo na novo, se drug od drugega učimo in družimo. Cirkus, preko katerega ustvarjamo in preko katerega trosimo čarobni prah na tiste, ki se jih dotaknemo. Kot medij pedagoškega delovanja uporabljamo razne cirkuške veščine. Na rednih tedenskih srečanjih se drug od drugega učimo raznih cirkuških tehnik in skupaj ustvarjamo lažje skupinske akrobacije.