Circus moves on – NICE meeting – Leuven 2018

Circus moves on – NICE meeting – Leuven 2018

objavljeno v: Dogodki | 0

Novembra smo se Kristina, Dunia in Daniela podale na potovanje v Leuven, majhno univerzitetno mestece blizu Bruslja, kjer so nas toplo sprejeli cirkusantje iz vsepovsod po Evropi. V naslednjih čudovitih štirih dneh po prihodu, smo v ustvarjalnem in navdihujočem okolju spoznale veliko pisanih ljudi in se od njih veliko naučile.

NICE meeting, osrednje povezovalno srečanje Evropske mreže mladinskih cirkusov EYCO, ki se je letos zgodil v Belgiji, se tradicionalno odvija vsako leto v drugi državi, kjer ena izmed lokalnih cirkuških šol prevzeme gostiteljstvo celotnega srečanja. Letos je bila to cirkuška šola Cirkus in Beweging, ki s kar 25-letno tradicijo deluje na različnih ustvarjalnih in socialnih področjih, si prizadeva za vključevanje čim širšega spektra ljudi, ne glede na spol, starost ali socialne okoliščine in razmere. Tako je bilo tudi srečanje obarvano s socialno tematiko in prizadevanje medgeneracijskega sodelovanja, poleg prepletanja tem in področij ustvarjanja, od uličnih umetnosti do bolj zapletenih cirkuških veščin.

Opening Session-013

Ob prihodu so nas, poleg nasmejanih obrazov in toplih objemov, pričakala tudi kolesa, s katerimi smo se tekom izmenjave prevažale po deževnem Leuvnu, da bi obiskovale delavnice na štirih različnih lokacijah, ki jih Circus in Beweging ima v stalni uporabi za delavnice in učne ure. Glavni sedež organizacije je v stari desakralizirani cerkvi, ki v svoji barvni preobrazbi zdaj služi kot glasbena in cirkuška šola. Nenavaden pojav za nas, vendar v tem okolju kar pogost pojav, da cirkuška šola zasede odlužene desakralizirane cerkve, ki so zaradi visokih stropov pripravne za zračne akrobatke.

NICE LEuven 2019

V intenzivnih štirih dneh smo imele vsak dan na izbiro tri delavnice, ki smo jih lahko obiskale, vsaka je bila vodena s strani enega izmed učiteljev ali bivših učencev Circus in Beweging, in prav nobena nas ni razočarala. Od areal delavnic do delavnic parkoura, javne intervencije in raziskovanja telesa in prostora, smo se vsi skupaj podali na raziskovanje medsebojnega zaupanja in sodelovanja.

Jasno ni zmanjkalo časa za odličen klepet ob pavzah za zajtrk, kosilo in večerjo, nastanitev v hostlu je bila udobna in večerna druženja razigrana. Turnir v ping pongu ni šel ravno po planu, silent disco party pa je bil bomba! Veselimo se naslednjega srečanja in novih izkušenj. Če ne verjamete, poglejte slikice!

Dodaj komentar