Ideje za inkluzijo – krepitev zmogljivosti v mladinskem cirkusu

Ideje za inkluzijo – krepitev zmogljivosti v mladinskem cirkusu

objavljeno v: Nerazvrščeno | 0

Ideas of Inclusion – Capacity Building in Youth Circus

Ideje za inkluzijo – krepitev zmogljivosti v mladinskem cirkusu

 

Ideas of Inclusion je projekt šestih evropskih partnerjev, ki ga financira program Erasmus+. Projekt se osredotoča na ustvarjanje socialne vključenosti s cirkuško umetnostjo. Cilj je ustvariti gradiva in izobraževanje za cirkuške pedagoge_inje, ki neprestano delajo z mladimi, vendar morda nimajo izobrazbe na področju mladinskega dela. Projekt daje cirkuškim pedagogom_injam razumevanje, kakšen je občutek biti izključen_a in kako lahko spodbujajo varno in prijetno učno okolje za mlade vseh starosti. Projekt povečuje znanje o najboljših praksah, ki raznolikim mladim omogočajo sodelovanje v cirkuških dejavnostih.

 

Projekt je sestavljen iz treh delov: skupina strokovnjakov_inj, ki oblikuje modelno usposabljanje, ki cirkuškim pedagogom_injam pomaga prepoznati njihovo vlogo pri ustvarjanju socialne vključenosti in kako jo različni načini delovanja ali uporabe jezika lahko povečajo ali zmanjšajo; usposabljanje za cirkuške pedagoge_inje; in uvedbo usposabljanja na nacionalni ravni, kjer se modul usposabljanja preizkusi na pomnoževalnih dogodkih.

 

Cirkus je odlično orodje za krepitev moči in povečanje zaupanja ter socialnih spretnosti. Zato je cilj projekta, da cirkus postane vključujoč za vse mlade. Skozi izobraževanja in gradiva za usposabljanje lahko več cirkuških pedagogov_inj podpira mlade in se zaveda pomena ustvarjanja prijetnega in vključujočega okolja.

 

IMG_0344

 

Projekt je sodelovanje med šestimi evropskimi partnerji, ki delujejo na področju mladinskega cirkusa na nacionalni ali evropski ravni:

Suomen Nuorisosirkusliitto (FYCA), Finska

BAG-Zirkuspädagogik (BAG), Nemčija

Slovensko zdruzenje za cirkusko pedagogiko – Cirkokrog, Slovenija

UK Youth Circus Network, Združeno kraljestvo

Federacion Española de Escuelas de Circo Socio Educativo (FEECSE), Španija

European Youth Circus Organisation (EYCO), Francija

erazmus+

Dodaj komentar