Srečanje evropskih mladinskih cirkusov

Srečanje evropskih mladinskih cirkusov

objavljeno v: Nerazvrščeno | 0

Odposlanec in odposlanka Cirkokroga, Oton in Kristina, sva se tokrat odpravila v Nemčijo, v Cirkus Pimparello, kjer je od 6. do 11. oktobra potekalo Mednarodno srečanje evropskih mladinskih cirkusov N.I.C.E.

Verjamete ali ne, še preden smo se prijavili, naju je presenetilo, da smo že zapisani na programu srečanja! Prerokba ali pomota? Na železniški postaji smo se spoznali s cirkuškimi pedagogi iz Španije, s katerimi smo si nato delili malo hišico v Cirkusu Pimparello. Tudi njim se je pripetilo, da so se nevede znašli na programu. Ni nam preostalo drugega, kot da smo uresničili prerokbo in za zbrane cirkuške pedagoge na srečanju pripravili nekaj cirkuških iger. Bilo je zabavno, midva sva pripravila igro »cirkuški kipi«, ki je kar kipela od mirovanja in ozaljšanosti ljudi z rekviziti.

Na tem mestu se spodobi predstaviti rajsko območje Cirkusa Pimparello. Nahaja se sredi gozda, obkroža pa ga nešteto živali, ki se sprehajajo po posestvu; prašiči, koze, osli, alpake in konji. Njegovo srce so cirkuški šotori, tako platneni, kot tudi še čisto nov lesen cirkuški šotor s pravo cirkuško areno.

circartive_activities-78

V cirkuški areni se je preizkusil tudi Oton, ki je na open stage-u predstavil svoja umetniška raziskovanja. Nastopal je s kumarico in korenčkom in znanstveno dokazal, da polaganje korenčka na oko, lahko povzroči lokalno bolečino. Tako da izbira kumarice, kot zelenjave, ki se polaga na oči, ni naključna.

Odlično sva se počutila v družbi sorodno mislečih cirkuških pedagogov, s katerimi smo si izmenjali izkušnje, novosti, pozicije cirkusa v vsaki državi, dileme, vizije ter tudi žonglerske trike, nove igre ter izvirne tehnike in pristope.

equilibria-21

Na srečanju je potekal tudi prvi Evropski Youth Forum, ki se ga je udeležil Oton. Mladi predstavniki so se zbrali, da bi zbirali in predstavili potrebe in želje mladih, ki se ukvarjajo s cirkusom.

Izlet nas je prevetril z novimi cirkuškimi močmi, tako da se že veselimo naslednjega srečanja!

Oton in Kristina

 

 

 

Dodaj komentar