Vabilo k vpisu v Cirko šolo

Vabilo k vpisu v Cirko šolo

objavljeno v: Nerazvrščeno | 0

Vabilo k vpisu v 

Cirko šolo

Cirkokrog te vabi k vpisu v cirkuško šolo!

Kdaj in kje?

Ob torkih med 17.00-18.30 v studiju Ex-teater na Resljevi 3.

Komu je namenjeno?

Vsem mladim nadebudnežem in nadebudkinjam starim med 7-15 let, ki se želijo naučiti veliko novih in raznolikih spretnosti.

Kaj bomo počeli?

Učili se bomo raznovrstnih cirkuških veščin, kot so lovljenje ravnotežja (hoja po vrvi, globusu, vožnja monocikla, …), manipulacija predmetov in žongliranje raznih vrst, talne in skupinske akrobacije (človeške piramide, stoje na rokah, …). Hkrati pa bomo raziskovali našo kreativnost in domišljijo, preko klovnovskih in gledaliških iger in vse skupaj na koncu povezali v cirkuško predstavo.

Koliko?

Mesec (4 obiski)                           …………………………………………………….   40€

Trimesečje  (12 obiskov)               ……………………………………………………. 105€

Trimesečje, plačano do 9.9 2019  …………………………………………………….  90€

V primeru, da zadana cena predstavlja prevelik finančni zalogaj za vaše gospodinjstvo, nam pišite na cirkokrog@cirkokrog.com, za možnosti pomoči pri financiranju obiska delavnic.

 

Veselimo se skupnega ustvarjanja z vašim otrokom in sodelovanja z vami. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na : 040 622 160 (Tjaž) ali na naslovu cirkokrog@cirkokrog.com

Kdo smo?

Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi. V njem se udejstvujemo navdušenci nad cirkuškimi aktivnostmi, s katerimi spodbujamo kreativno izražanje, občutek povezanosti in sodelovanja ter aktivacijo otrok, mladine in drugih skupin. V okviru združenja razvijamo cirkuško pedagogiko kot obliko pedagoškega dela in neformalnega izobraževanja otrok, mladih in odraslih.

Kaj je cirkuška pedagogika?

Cirkuška pedagogika je oblika dela z mladimi in drugimi skupinami ljudi, ki temelji na elementih sodobnega cirkusa, dramske in gibalne pedagogike ter interaktivnih iger. Preko cirkuških aktivnosti spodbuja kreativnost, spontanost, izraznost, zaupanje v lastne sposobnosti, vztrajnost, izboljšuje motorične sposobnosti posameznika. Cirkuška pedagogika je sveža metoda gradnje skupine, vzajemnega zaupanja, učenja medsebojnega sodelovanja in krepi sposobnosti za premagovanje osebnih ter skupinskih ovir.

O organizatorju in izvajalcu delavnic

Tjaž Juvan je diplomirani socialni pedagog in šolan cirkuški umetnik. Študij socialne pedagogike je opravil v Ljubljani, cirkuško pa se je izobrazil na cirkuški  šoli Vertigo v Torinu. S cirkusom in poučevanjem le-tega se ukvarja že malo več kot 10 let. Metode cirkuške pedagogike se je učil v Cirkokrogu in na mnogih izobraževanjih pri podobnih organizacijah in inštitucijah v tuijini.

Koledarska razdelitev

  1. Trimesečje – 3.9 – 3.12.2019
  2. Trimesečje – 10.12 – 17.3. 2019
  3. Trimesečje 24.3. – 16.6.2019

Se vidimo septembra :)

Dodaj komentar